петък, 20 март 2015 г.

РЕАЛНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА ПЪРВА ПРОЛЕТ И УИКЕНДА (ОТ 20 ДО 23 МАРТ 2015)


Снимка:jivko mihalev
razlichnitenovinivsnimki.blogspot.com
Жълт код е обявен за четири области на Южна България. Кодът е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали,съобщават от НИМХ към БАН.
В планинските части на четирите области тази нощ ще вали сняг и новата снежна покривка ще бъде 5-10 см.
През нощта ще бъде облачно и на много места в планините и централните райони на страната ще вали сняг. Ще духа слаб северен вятър. Минималните температури ще са между -4 и 1 градуса.
Утре до обяд все още на места, главно в Централна България, ще превалява сняг.
От запад облачността ще се разкъсва и намалява, в западните райони до предимно слънчево. В следобедните часове в източните райони ще превалява дъжд. Там и северният вятър ще се усили – до умерен. Максималните температури ще са предимно
между 3 и 8 градуса.
Над Черноморието ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, главно в следобедните часове. Максималните температури ще са между 6 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е около три бала.
В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-интензивни през нощта. През деня от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и временно силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около -3 градуса, на 2000 метра – около -9 градуса.
В събота над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Над Източна България сутринта на места все още слабо ще превалява, но в процес на спиране, а след обяд и облачността ще се разкъса и ще намалее.
Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 8 и 13 градуса.
В неделя облачността отново ще се увеличава, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в Източна България от юг-югозапад. Максималните температури ще са с още 2-3 градуса по-високи.Източник:sinoptik.bg.
jivko mihalev
smqhzabavanews.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

коментари